GUMM • Agile marketing agency
Agile marketing agency

When content is king

Met onze blog probeert GUMM je op de hoogte te houden van alle nieuwtjes, trends en evoluties binnen de wereld van marketing

Waarom branding belangrijk is

 

Branding, wat is dat in feite? Kleuren en een logo, toch? Misschien nog wat richtlijnen qua huisstijl. Vaak denken mensen dat het daarbij stopt. Maar eigenlijk zit er veel meer achter dan dat.


Positionering: beken kleur!
Echte, goeie branding ondersteunt een merk bij zijn positionering. Waar sta je voor? Welke kleuren associëren ze met jou? De beeldvorming bij de consument komt bijna altijd voort uit goede branding en de associaties met een merk die daaruit voortkomen. Het laat toe om je te distantiëren van andere merken en zo op te vallen bij de consument.

Een goed voorbeeld:
Proximus - altijd dichtbij

 Proximus heeft voor een heel opvallende paarse kleur gekozen met witte lijnen. In verschillende variaties drukken ze altijd hun boodschap uit: ze staan dicht bij hun klanten en zorgen met een sterk netwerk dat hun klanten ook onderling altijd de beste connectie hebben.

Proximus heeft voor een heel opvallende paarse kleur gekozen met witte lijnen. In verschillende variaties drukken ze altijd hun boodschap uit: ze staan dicht bij hun klanten en zorgen met een sterk netwerk dat hun klanten ook onderling altijd de beste connectie hebben.

Een merkstrategie, daar doe je ‘t voor
Je positionering past uiteraard altijd in een grotere merkstrategie. Je merkidentiteit speelt daar een belangrijke rol in. Hoe maak je je merk relevant bij de consument? Wat zijn je troeven en hoe speel je die uit? Hoe breng je dit alles op een geloofwaardige manier naar buiten?

Branding speelt hierbij een cruciale rol. Een duidelijke branding die je waarden uitdrukt en ondersteunt en die consequent wordt toegepast, is belangrijk.

  • Het ondersteunt effectieve communicatie: mensen herkennen je aan je kleuren, je vormgeving, de associaties die ze met je kunnen leggen

  • Loyaliteit: ook als de consument je kent en een echte ‘fan’ wordt van je merk, is branding belangrijk. Echte fans zullen je brand helpen verspreiden. Neem een voorbeeld aan deze die hard Apple-fans!

Natuurlijk, het hoeft zo ver niet te gaan. Wat wel belangrijk is, is dat je voldoende aandacht besteedt aan je branding.

Stel jezelf de vragen:
•Past onze branding bij wat we doen?
•Heeft het de uitstraling die we ons willen aanmeten?
•Passen we die overal (!) correct toe?

__________

 

Zelf hulp nodig bij je branding?